,,V-am simţit din toate colţurile judeţului, oraşului, însoţindu-mă în această rugăciune”,

a spus pastorul Ioan Bogdan după ce a rostit rugăciunea Tatăl Nostru.

 

În cea de-a doua  zi au continuat rugăciunile comune în cadrul Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor. Evenimentul a fost găzduit, în mediul on-line, ieri, de Biserica Penticostală Tabor.  Mulţumim pe această cale gazdelor  pentru prietenia, căldura şi inima deschisă cu care şi-au salutat, cu mic, cu mare,  fraţii întru Cristos.

Domnul Ioan Bogdan, pastorul Bisericii Tabor şi secretar al Comunităţii Penticostale de Bihor, a ţinut să aducă mulţumiri călduroase pentru colaborarea şi sprijinul fraţilor din celelalte culte şi comunităţi creştine. Legat de momentele grele ale perioadei de pandemie, domnul Bogdan a mulţumit în mod special Preasfinţitului Virgil Bercea şi Preasfinţitului  Laszlo Bocskei, care le-au fost alături prin rugăciunile, binecuvântările  şi gândurile  frumoase pe care le-au adresat comunităţii penticostale drept încurajare atunci când şi-au pierdut viaţa oameni dragi din Biserică.

Predica în Biserica Tabor a fost rostită de pastorul Laurenţiu Păscuţi. Acesta a explicat de ce tendinţa spre independenţă a  oamenilor, în această vreme tulbure în care trăim, când suntem martori la o tot mai mare dezbinare a societăţii, când oameni cu păreri şi idei diferite, în loc să se aşeze la o masă pentru a căuta soluţii reale, preferă conflictele televizate, neglijează esenţialul: ,,Despărţiţi de mine nu puteţi face nimic”.

Iar la întrebarea ,,de unde ştim că cineva rămâne în Cristos ?”, răspunsul se vede din exterior, ,,semnele sunt vizibile, vedem o viaţă plină de rod, de fapte bune, de bucurie, de pace, de empatie, de iubire, şi de căutare a  Celui ce este adevărata Viaţă ”.

Cei care doresc să vizioneze desfăşurarea Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor în Oradea, ori doresc să vadă mesajele  înalt-reprezentanţilor cultelor şi comunităţilor creştine din oraşul nostru, pot accesa această adresă on-line:

https://www.facebook.com/unitatea.crestinilor.oradea/

(de aceea programul  nu include şi orele).

Laura Ologu

Biroul Pastoral