Istoria bisericii

La scurt timp dupã evenimentele din 1989 un grup de credincioși penticostali din cartierul Nufãrul cumpãrã proprietatea  de  pe strada Meiului nr. 4 , cu dorința de a pune aici bazele unei noi biserici. Prima slujbã are loc pe data de 13 mai 1990. Datoritã condițiilor improprii în care se aduna biserica, frații iau decizia sã construiascã un nou locaș de închinare. Dupã mai multe încercãri de a construi în altã parte, respective Nufãrului nr. 14, pe data de 15 mai 1992 începe construcția pe actuala locație.Timp de 4 ani biserica a funcționat la demisolul clãdirii în construcție.

În tot acest timp biserica a crescut, sute de oameni s-au întors la Dumnezeu. Primul botez în apã a avut loc în curte în 1991, iar altele pe planșeul bisericii în construcție, la Sala Sporturilor, la Casa de Culturã și bineînțeles în noua clãdire, dupã ce biserica a fost terminatã. Și dupã ce în 26 mai 1996 noul sanctuar a fost dedicat, adesea biserica s-a dovedit neîncãpãtoare. În scurta noastrã istorie în bisericã au crescut câteva generații de copii și de tineri, sute de noi nãscuți au fost aduși la binecuvântare și s-au format zeci de familii.

Un moment aparte l-a constituit trezirea penticostalã din anul 2000 când peste 80 de persoane au fost botezate cu Duhul Sfânt. Viața de pãrtãșie a bisericii a fost marcatã într-un mod excepțional de tabãra de la Arieșeni unde, prin ajutorul Domnului și  al prietenilor noștri din Anglia, s-a construit și se construiește încã.

În mod special biserica a fost binecuvântatã cu slujitori dedicați care prin lucrarea lor au binecuvântat nu doar credincioșii de la Tabor ci și alte comunitãți.

Prin biserica noastrã au fost plantate și slujite alte 8 biserici: Rontãu, Haieu, Dicãnești, Cãrãnzel, Bãile Felix, Dumbrava, Gepiș.

Potrivit Sfintelor Scripturi, menirea noastrã ca și bisericã este una întreitã, anume: sã ne închinãm lui Dumnezeu, sã folosim orice mijloc pentru a asigura creșterea spiritualã a membrilor comunitãții noastre și nu în ultimul rând sã ducem Evanghelia la cât mai mulți oameni din jurul nostru.

Acestui scop încercãm sã subordonãm slujirea, activitãțile și organizarea bisericii noastre.

Situatã într-o zonã tot mai centralã a orașului Oradea, Biserica Tabor existã pentru a-l glorifica pe Dumnezeu în închinare, pentru a oferi un cadru în care fiecare credincios sã-și poatã atinge potențialul aprofundând Cuvântul lui Dumnezeu, slujind celor în nevoie și dezvoltându-și relații sãnãtoase într-o pãrtãșie caracterizatã de acceptare. Toate acestea credem cã vor sluji scopului de a conduce cât mai mulți oameni în prezența lui Dumnezeu, atât aici pe pãmânt, cât și în veșnicie.